Ivóvízvizsgálatok
Az ivóvíz a legfontosabb élelmiszer, ezért emberi fogyasztásra csak a megfelelő minőségű víz alkalmas és biztonságos. Magyarországon az ivóvíz minőségére vonatkozó követelményeket, a vizsgálandó paraméterek körét és a vizsgálatok gyakoriságát a 5/2023. (I.12.) Kormányrendelet tartalmazza.
A Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokat a 49/2015.(XI.6.) EMMI rendelet írja elő.
Laboratóriumunk jogszabályi előírásoknak és szabványoknak megfelelve végzi akkreditált kémiai, mikrobiológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatait és akkreditált mintavételi tevékenységét.
Mit kínálunk Önnek?
- szolgáltatók, létesítmények önellenőrző vízvizsgálatát
- használatbavételi engedélyhez szükséges mikrobiológiai vízvizsgálatokat (vízvezetékrendszerek kiépítése, bővítése után)
- HACCP-rendszerben előírt ivóvíz önellenőrző vizsgálatokat
- állatjóléti támogatás igénybevételéhez szükséges vízvizsgálatokat
- ásvány- és gyógyvízzé minősítéshez szükséges vizsgálatok végzését
- magánszemélyek saját kútvízének vizsgálatát
- öntözővizek minőségének vizsgálatát
- akkreditált mintavételt
- magánszemélyek részére közvetlen mintaleadást
- vizsgálati eredmények központi rendszerbe (HUMVI) történő feltöltését