Élelmiszervizsgálatok
A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú az emberek és az állatok számára egyaránt. Az élelmiszeripari vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy a fogyasztók megbizonyosodhassanak az asztalukra kerülő termékek biztonsága és minősége megfelelőségéről. Ugyanilyen fontos, hogy ismerjük az etetésre kerülő takarmányok tényleges beltartalmi értékeit az állatok táplálóanyag, vitamin- és ásványianyag szükségletének optimális kielégítése érdekében.
Szolgáltatásaink lehetővé teszik az élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek minőségének javítását, kockázatainak csökkentését, a rendeletekben előírt követelményeknek megfelelően, valamint a különböző élelmiszerek akkreditált mikrobiológiai vizsgálatait. Együttműködő laboratóriumaink közreműködésével élelmiszerek akkreditált kémiai vizsgálatát is vállalni tudjuk.
A 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet írja elő az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékét.
Vizsgálati köreinkbe tartoznak:
- Friss és tartósított élelmiszerek
- Húskészítmények/ Hús alapú élelmiszerek
- Gyümölcs és zöldségtermékek
- Sütőipari termékek
- Tej és tejtermékek
- Élelmiszerhigiéniai minták
- Takarmányok